RIEŠTE PROBLÉMY S VLHKOSŤOU V PODLAHE SKÔR, NEŽ NASTANÚ

Voda je kľúčovou zložkou betónovej zmesi. Hydratačná reakcia medzi cementovými materiálmi a vodou je nevyhnutná pre vývoj plnej pevnosti betónu. Avšak nadbytočná vlhkosť v betónovej doske po vytvrdnutí môže spôsobiť problémy s výkonom podlahových systémov, pokiaľ nebudú podniknuté vhodné prípravné opatrenia pred aplikáciou podlahy. Či už nadbytočná vlhkosť vzniká v dôsledku stúpajúcej vlhkosti cez základovú dosku, alebo preto, že betónová podlaha nedostala dostatočný čas na vyschnutie, nadbytočná vlhkosť môže viesť k poškodeniu podlahy, súdnym sporom, drahým nápravným prácam a narušeniu komerčnej prevádzky.

AKO VLAHOSŤ SPÔSOBUJE PROBLÉMY V BETÓNOVÝCH PODLAHÁCH

Ak sa poskytne dostatočný čas a vhodné podmienky, nadbytočná vlhkosť sa odparí z dobre vytvrdnutej betónovej dosky tak, že je dostatočne suchá na inštaláciu podlahových krytín. Avšak projekt môže byť pod časovým tlakom, poveternostné podmienky a vlhkosť môžu spomaliť odparovanie vlhkosti z betónu, alebo v prípade základovej dosky môže zlyhaný parozábran spôsobovať stúpajúcu vlhkosť. Ak sa podlahový systém položí na betónovú podlahu, ktorej obsah vlhkosti presahuje odporúčania výrobcu podlahových krytín, môžu sa očakávať problémy v priebehu času, ako napríklad:

  •          Delaminácia podlahovej krytiny
  •             Praskanie krytín a náterov
  •             Nerovné podlahové povrchy
  •             Nevzhľadné výkvety v cementovej škárovacej hmote
  •             Pleseň rastúca na spodnej strane podlahy

Na predídenie rizika zlyhania podlahového systému budú klienti požadovať od inštalatéra podláh, aby poskytol záruku, že práca bola vykonaná podľa špecifikácií výrobcu. Najlepším spôsobom, ako predchádzať týmto problémom a zabezpečiť dlhodobú vysokú výkonnosť podlahového systému, je dodržiavanie odporúčaných testovacích metód a použitie parozábrany, ktorá je vhodná pre nameraný obsah vlhkosti betónovej dosky.

 

CHRÁŇTE SVOJE BETÓNOVÉ PODLAHY PRED VLAHOSŤOU POUŽITÍM RIEŠENIA HYTEC

Aby mal podlahový systém šancu dlhodobo úspešného výkonu, novovyliata betónová doska by sa mala nechať vytvrdnúť po dobu určenú výrobcom. Doska by mala byť chránená a nechať sa vysušiť čo najdlhšie, aby sa minimalizoval obsah zvyškovej vlhkosti. Pred aplikáciou podlahového systému by mala byť vlhkosť betónu testovaná pomocou metódy uvedenej výrobcom (napr. metóda vápenca [CM %], metóda sondy [%RH], VI-D4 Romus [%CM alebo %RH]), aby sa potvrdilo, že vlhkosť je nižšia ako limity materiálov, ktoré sa majú aplikovať. Treba poznamenať, že podmienky ako spodná voda, teplota a počasie môžu ovplyvniť hodnoty obsahu vlhkosti a že meranie vlhkosti poskytuje iba momentálny záber v čase testu.

KONTROLUJTE VLHKOSŤ A CHRÁŇTE SVOJE PODLAHY

Aby ste sa vyhli problémom s vlhkosťou v podlahových systémoch, je dôležité vykonávať testovanie vlhkosti a aplikovať vhodné parozábrany na podklad. Sada zábranných riešení HYTEC od nášho partnera, nemeckej spoločnosti Bostik poskytuje opatrenia vhodné pre rôzne podmienky, ktoré môžu nastať pri novostavbách ako aj pri rekonštrukciách.

ZÁBRANA PROTI VLHKOSTI

HYTEC P510 RENORAPID – Posilňuje podlahový podklad a chráni pokládku parkiet.

HYTEC P510 RENORAPID je jednozložkový PU základný náter pre všetky typy savých a nesavých podlahových podkladov. Je ideálny na posilnenie krehkých povrchov podlahového podkladu a perfektný na ochranu parketovej podlahy. Pri použití ako zábrana proti vlhkosti sa musí naniesť dvakrát. P510 RENORAPID má vysokú adhéznu silu, je pripravený na použitie, má dobu vytvrdzovania 3 hodiny a poskytuje ochranu pred vlhkosťou až do 4,5% CM.


VZLÍNAJÚCA VLHKOSŤ

HYTEC E336 XTREM – Chráni podlahy pred zvyškovou ako aj vzlínajúcou vlhkosťou s overeným dlhodobým účinkom.

HYTEC E336 XTREM je veľmi výkonný dvojzložkový epoxidový systém, ktorý sa pieskuje so soľným pieskom S409 (pre masívne parkety) alebo sa používa s produktom GRIP A936 XPRESS (pre mäkké podlahové krytiny). Tento produkt vytvára parozábranu, ktorá potláča zvyškovú vlhkosť a môže byť aplikovaná aj na podklady, kde sa vyskytuje vzlínajúca vlhkosť. Neexistuje žiadne obmedzenie týkajúce sa úrovne vlhkosti betónu. HYTEC E336 XTREM odoláva hydrostatickému tlaku, poskytuje radónovú ochranu a môže sa použiť nielen pri rekonštrukciách, ale aj pri novostavbách.

DLHODOBÁ OCHRANA PODLÁH PRED VLHKOSŤOU ZNAMENÁ POKOJNÚ MYSEĽ

Efektívna príprava podkladu zabezpečuje najvyššiu kvalitu podlahových povrchov a umožňuje vysokokvalitným materiálom naplno sa presadiť. Inštalovanie podláh chránených jedným z pokročilých parozábranných riešení HYTEC od spoločnosti Bostik poskytne montážnym pracovníkom pokojné svedomie a umožní im s dôverou podpisovať svoje záruky. Riešenie HYTEC poskytne klientovi podlahový systém s overenou dlhodobou ochranou pred narušením, nepríjemnosťami a nákladmi, ktoré môžu vzniknúť v dôsledku problémov s vlhkosťou.

V prípade, že máte záujem o naše rokmi overené riešenia...

NEVÁJHAJTE NÁS KONTAKTOVAŤ.

 

 

 

Bostik
Celox
Tweha
Volteco
Bostik
Celox
Tweha
Volteco