HYDROIZOLÁCIA SPODNEJ STAVBY

Neviete sa zorientovať v množstve hydroizolácií, ktoré sú v dnešnej dobe dostupné na našom trhu? Chýba vám odborné poradenstvo a informácie, ktoré by doviedli váš projekt do úspešného konca? Tento článok je určený práve pre vás.

Objavte naše moderné a spoľahlivé hydroizolačné technológie. Od menších opravných prác až po zabezpečenie hydroizolácie základov, ochranu pivníc proti vlhkosti a bazénov – na všetko máme riešenie.
Bez ohľadu na veľkosť alebo tvar projektu, špeciálne hydroizolačné produkty zabraňujú vnikaniu alebo zvyšovaniu vlhkosti, čím predlžujú životnosť a odolnosť stavebnej konštrukcie.

Aby sme naplnili očakávania profesionálov, ako aj domácich majstrov, naše špecializované produkty výrazne uľahčujú hydroizoláciu aj v tých najnáročnejších podmienkach. Ak je potrebné hydroizolovať základy, spodnú stavbu, terasy alebo balkóny, oplatí sa použiť moderné technológie a produkty, ktoré vám prinášame v spolupráci s našim dlhoročným partnerom, nemeckou spoločnosťou Bostik. 

Náš sortiment hydroizolačných riešení je určený na použitie v interiéri a exteriéri, v nádržiach na pitnú vodu, v pivniciach, v bazénoch, pri pokrývačských prácach, zemných prácach a tuneloch. Hydroizolačné riešenia sa vyznačujú jednoduchosťou použitia a bezpečnosťou pri ich aplikácii.

Produkty spoločnosti Bostik sú poprednými hydroizolačnými riešeniami v stavebnom priemysle. Môžeme sa pochváliť širokým sortimentom hybridných hydroizolácií určených do interiéru a exteriéru, produktov na báze bitúmenu a cementu na utesnenie budov z vonkajšej strany a produktov určených na hydroizoláciu spodných stavieb.

Spomedzi množstva dostupných produktov a typov hydroizolácií, spomenieme tri základné typy:

Cementové hydroizolácie 

Cementová hydroizolácia je ideálna pre vonkajšie aj vnútorné aplikácie, napríklad bazény, pivnice, pod povrchy z keramických dlaždíc... Naše riešenia boli navyše špeciálne vyvinuté tak, aby pôsobili proti vzlínajucej vlhkosti. 

Hybridné hydroizolácie 

Sú ideálne na použitie vďaka ich extrémnej priľnavosti k rôznym typom podkladov. Navyše sa vyznačujú zvýšenou pevnosťou a odlnosťou proti odlupovaniu. 

Bitúmenové hydroizolácie

Majú vynikajúcu odolnosť voči soľným roztokom, vode, alkoholu a zriedeným kyselinám a zásadám. To z nich robí výborné hydroizolačné prostriedky, najmä pri použití vonku, ako sú spodné stavby a základy budov.

Chápeme, že spoľahlivá a bezpečná hydroizolácia nie je dôležitá len pri veľkých investíciách, akými sú spodné stavby, bazény či zásobníky na vodu, ale aj pri domácich a montážnych prácach, ako je hydroizolácia vlhkého suterénu alebo pivnice. Naše hydroizolácie sú navrhnuté a vyrobené tak, aby zastavili tlak a kapilárne stúpanie vody a zabránili akémukoľvek úniku. Nami ponúkaná hydroizolácia slúži aj na zabránenie prenikaniu vlhkosti cez pórovité materiály (najtypickejšie sú: betón, tehla a kameň). 

Špecifickou kategóriou sú bazény, kde problémy vznikajú vtedy, keď sa veľké množstvo vody pokúša preniknúť cez stenu a za stavebnú konštrukciu. Naše cementové hydroizolácie a tmely boli špeciálne vyvinuté tak, aby odolávali tlaku vody z „pozitívnej“ strany a chránili konštrukciu pred poškodením. Ak však máme do činenia s konštrukciou v zemi, akou je napríklad pivnica, táto si vyžaduje riešenie na ochranu pred tlakom vody z „negatívnej“ strany. Toto je proces, kedy sa voda alebo vlhkosť dostane do priestoru. Hydroizoláciu je dôležité vyberať aj s ohľadom na intenzitu tohto javu. Pre použitie hydroizolačných produktov Bostik kontaktujte naše technické oddelenie.

Či už ide o opravu netesnosti alebo hydroizoláciu exteriéru novej budovy, poskytujeme produkty, ktoré vyhovujú vašim individuálnym potrebám. Ak sa pracuje na základoch alebo v podzemí, napríklad v tuneloch, ochrana pred vniknutím vody je rozhodujúca. Voľba správneho hydroizolačného produktu môže zabrániť poškodeniu konštrukcie budovy alebo konštrukčného prvku. Na dosiahnutie najlepšej priľnavosti na tehly, dilatačné škáry a konštrukčné škáry boli naše hydroizolačné technológie špeciálne navrhnuté tak, aby pracovali so širokou škálou podkladov. Betón, poter, omietka, drevo, kov a cementové dosky sú len niektoré z materiálov, ktoré je možné ochrániť voči poveternostným vplyvom a vode pomocou našich hydroizolačných produktov. 

Hydroizolácie určené do exteriéru sú riešenia, ktoré poskytujú vysokú úroveň flexibility, odolnosti a schopnosť premosťovania trhlín v podklade. Poskytujeme tiež produkty, ktoré možno aplikovať na ešte vlhké povrchy a tmely, ktoré vytvrdzujú vzdušnou vlhkosťou. Všetky naše tmely sú navyše veľmi odolné, majú minimálne zmrštenie a sú bez zápachu a umožňujú bezproblémové pretieranie.

Nezáleží, či patríte medzi domácich kutilov alebo profesionálov, s našimi produktmi a poradenstvom dovediete akýkoľvek projekt do úspešného konca.

Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať.

Na stiahnutie

Bostik
Celox
Tweha
Volteco
Bostik
Celox
Tweha
Volteco