Zmena otváracích hodín predajne v Košiciach. Pondelok - piatok od 08:00 do 14:00 hod.

HYDROIZOLÁCIA TERASY: ZÁKLADY OCHRANY PRED VLHKOSŤOU

Hydroizolácia terasy je dôležitým krokom pri ochrane vášho domu pred vlhkosťou a vodou, ktoré môžu spôsobiť poškodenie a degradáciu ostatných materiálov. Správna hydroizolácia zabezpečí, že terasa bude odolná voči poveternostným vplyvom a vlhkosti, čím sa predĺži jej životnosť a minimalizujú náklady na údržbu. Tu je niekoľko kľúčových krokov, ktoré vám pomôžu úspešne hydroizolovať terasu.

1. Príprava povrchu

Pred začiatkom hydroizolácie je dôležité dôkladne pripraviť povrch terasy. Očistite ju od prachu, špiny a starých nánosov. Ak je povrch nepravidelný alebo poškodený, vykonajte potrebné opravy. Povrch by mal byť hladký, suchý a bez väčších trhlín a dier.

2. Výber vhodného hydroizolačného materiálu

Existuje viacero hydroizolačných materiálov, z ktorých si môžete vybrať. Populárnymi možnosťami sú tekuté hydroizolačné membrány, hydroizolačné fólie a hydroizolačné pásky. Zvoľte materiál, ktorý je vhodný pre vonkajšie použitie, odolný voči UV žiareniu a schopný účinne tesniť povrch terasy pred vlhkosťou. Produkt práve pre Vás si môžete vybrať z nášho portfólia. 

3. Nanesenie hydroizolačného materiálu

Nanesenie hydroizolačného materiálu je kľúčovým krokom celého procesu. Ak používate tekutú hydroizolačnú membránu, nanášajte ju rovnomerne a v dostatočnej hrúbke podľa pokynov výrobcu. Pri použití hydroizolačných fólií alebo pásov dôkladne zabezpečte ich správne prekrytie a spojenie.

4. Tesnenie spádov a detailov

Detaily, ako sú okraje terasy, priečky a iné spoje, sú miestami, kde sa často zhromažďuje voda. Dôkladne utesnite tieto oblasti pomocou hydroizolačných pásov alebo tesniacich materiálov na báze polymérov. Uistite sa, že spády sú dobre vystužené a voda nemá šancu preniknúť.

5. Údržba a kontrola

Po dokončení hydroizolácie nezabudnite pravidelne kontrolovať stav terasy a vykonávať potrebnú údržbu. Odstráňte akékoľvek nečistoty, ktoré by mohli poškodiť hydroizoláciu, a opravte akékoľvek poškodenia alebo trhliny, ktoré by mohli viesť k prenikaniu vody.

Správna hydroizolácia terasy je základom pre zachovanie jej krásy a odolnosti. Dôkladná príprava povrchu, výber kvalitných materiálov a precízna aplikácia zabezpečia, že Vaša terasa bude chránená pred vlhkosťou a voda ju nepoškodí. S dodržiavaním týchto krokov môžete dlhodobo vychutnávať pohodu a krásu Vašej terasy.

V prípade, že máte záujem o naše rokmi overené riešenia...

NEVÁJHAJTE NÁS KONTAKTOVAŤ.

Bostik
Celox
Tweha
Volteco
Bostik
Celox
Tweha
Volteco